Millstream House: Somerset

Located on an elevated site in the Chew Magna Conservation Area overlooking the River Chew.

The brief was to design a replacement two storey extension and remodel the existing house in such a way as to create a home able to adapt to the changing needs of the Client’s growing family. The extension represents an increase in building volume of 39%.

The design respects and complements the host building whilst incorporating elements of contemporary design. The interior spaces flow seamlessly at ground floor level and maximise the fabulous southern views over the garden. The introduction of raised decking with glazed balustrade further connects the house into its garden setting. Internal views through rooms to the garden beyond create the sense of spaciousness within the house.

Status: Completed